Beweging heeft een dimensie

Creatieve omlijsting KvK-Prijs Creatief Ondernemerschap 2013

Het beeld komt in beweging. Tot en met driedimensionaal. Je weet niet wat je ziet. En toch, je ervaart het wel. Dit is Imagination Lab®s creatieve omlijsting van een idee. Het verleden komt tot leven, je waant je in een oceaan of in de ruimte. Waar je ook bent, volg de rode paraplu en houd je ogen wagenwijd open. Beleven krijgt een nieuwe dimensie bij Imagination Lab®.

 • Marnix heeft voor Nijsen/Granico een interactieve projectie ontwikkeld voor op een van de beurswanden van onze stand tijdens de LIV in Venray op 1, 2 en 3 maart. Ik kijk terug op een zeer fijne samenwerking met Marnix. Marnix wist creatief in te spelen op onze wensen en heeft van de projectie een eyecatcher weten te maken die mensen wist te verbazen. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb Marnix ervaren als creatief, mensgericht en betrouwbaar. Marnix, bedankt voor de fijne samenwerking!

  Alma Valentijn, marketeer bij Nijsen/Granico B.V.

   

Greep uit het portfolio

Cheers to the next 50 years! - 2017

Imagination Lab® post 'Cheers to the next 50 years!'

De NHTV bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een week lang feest. Tijdens de Festival Week presenteren de 5 NHTV academies zich in het klooster, de plek waar binnenkort de nieuwe campus verrijst. De school opent haar deuren voor buurtbewoners, zakelijke relaties en andere genodigden. Als lecturer imagineering aan de NHTV is oprichter van Imagination Lab, Marnix van de Vijver, samen met een collega verantwoordelijk voor het Academy for Leisure gedeelte in een spectaculaire interactieve tour.

Bekijk de projectpagina van 'Cheers to the next 50 years!'

Welkom in de Wereld van Van Gogh - 2016

Imagination Lab® post 'Welkom in de Wereld van Van Gogh'

Maak een stop op station Breda en reis via interactieve verhalen door de wereld van de familie Van Gogh. Na het succesvolle pop-up museum “Opa van Gogh” in de binnenstad van Breda ontvouwt zich in de winkelgalerij van het station Breda de nieuwe pop-up experience: “Welkom in de wereld van Van Gogh”. Een knooppunt dat de Van Goghs Brabant-breed, nationaal & internationaal verbindt.

Bekijk de projectpagina van 'Welkom in de Wereld van Van Gogh'

Kasteelzolder Helmond - 2016

Imagination Lab® post 'Belevingsconcept Kasteelzolder Helmond'

Het NOOMATS team, waar Imagination Lab onderdeel van is, is door het Gemeentemuseum Helmond gevraagd een belevingsconcept uit te werken voor de kasteelzolder. ‬Er is een creatief plan gemaakt wat aan de wensen voldoet. Bij toekenning van de aangevraagde subsidie wordt het concept verder uitgewerkt. 

Bekijk de projectpagina van 'Belevingsconcept Kasteelzolder Helmond'

Door 'Van Gogh' geïnspireerde projecten - 2015/2016

Imagination Lab® post 'Overzichtsvideo: door 'Van Gogh' geïnspireerde projecten'

Tijdens het internationale Van Gogh Jaar pakten Stichting Cultuurbehoud Breda, NOOMATS & Imagination Lab flink uit. Een jaar vol bijzondere interactives en samenwerkingen waar we trots op zijn. Er was tijd voor inspiratie, bezieling, reflectie en heroriëntatie. Laat je in deze video compilatie meeslepen met cultuur- en erfgoedprojecten die allen zijn geïnspireerd op Vincent van Gogh, 'artist peintre'.

Bekijk de projectpagina van 'Door 'Van Gogh' geïnspireerde projecten'

In kringen van de jonge Vincent - 2015

Imagination Lab® post 'In kringen van de jonge Vincent'

De tentoonstelling ‘In kringen van de jonge Vincent’ in het Breda's Museum vertelt over inspiratie en beïnvloeding die Vincent van Gogh vond èn ondervond in de Baronie van Breda, waar de kiem voor zijn kunstenaarschap werd gelegd. Natuur en kunst lopen als een rode draad door zijn jonge leven.

Het NOOMATS team, waar Imagination Lab® onderdeel van is, doopt 1 van de zalen om tot een interactieve natuurbeleving! In de ruimte ervaren bezoekers wat stilstaan betekent en wat echt kijken met je doet. We spelen in op wat Vincent van Gogh mogelijk heeft beleefd.

Bekijk de projectpagina van 'In kringen van de jonge Vincent'

Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet... - 2015

Imagination Lab® post 'Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet...'

Op wel heel bijzondere manier is "De aardappeleters", één van de meest bekende schilderijen van Vincent van Gogh, tot leven gebracht. Door toepassing van 3D-camera technieken, zit je opeens aan tafel tussen de aardappeleters! Deze experience is uitgevoerd in opdracht van Hip Ambacht. Erfgoed wordt met de 'Vincent van Gogh Experience' op boeiende en interactieve manier onder de aandacht gebracht. Verleden en heden worden op een innovatieve wijze verbonden en koppelingen tussen erfgoed, vakmanschap en beeldcultuur komen op een bijzondere wijze tot leven.

Bekijk de projectpagina van 'Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet...'

Get Rid of the Fixed Mindset Workshops - 2015

Imagination Lab® post 'Get Rid of the Fixed Mindset Workshops'

Imagination Lab® heeft samen met Tobias-Ontwerpen NOOMATS opgezet met als doel sterkere belevenissen weg te zetten in de tijdgeest van nu. Vanuit NOOMATS verzorgen we Get rid of the fixed mindset workshops. De workshops draaien volledig om experience design. Het zet de manier van werken van de deelnemers in een verrassend perspectief. Hierbij word je uitgedaagd de comfortzone te verlaten en zo jouw blikveld te verruimen. Om verder te komen moet je vaste patronen doorbreken: get rid of the fixed mindset! Bij SintLucas Pro krijgen we gemiddeld een 8,5 als eindcijfer. Geen slechte score!

Bekijk het overzicht van een aantal workshops

Biobased Development Dag Twitterboom - 2015

Imagination Lab® post 'Biobased Development Dag Twitterboom'

De biobased economy is een economie die gebaseerd is op het zo efficiënt mogelijk gebruiken van gewassen en biomassa voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof. Deze onderwerpen laten we terugkomen in een grote boom, de levensboom. Dit kunstwerk wordt gemaakt en gevoed door de bezoekers en komt tot leven tijdens de Biobased Business Development Dag in Roosendaal & Helmond.

Bekijk de projectpagina van 'Biobased Development Dag Helmond'
Bekijk de projectpagina van 'Biobased Development Dag Roosendaal'

Lichtkunstobject BREDA360 @MOTI_museum - 2014

Imagination Lab® post 'Lichtkunstobject BREDA360 @MOTI_museum'

Het MOTI (Museum of the Image) neemt je dynamisch, via grensverleggende beeldtaal, mee langs plaatsen in de wereld die de prachtige naam Breda dragen. Een kunstzinnige lichtinstallatie met internationale klanken uit de koker van NOOMATS.

Bekijk de projectpagina van 'Lichtkunstobject BREDA360 @MOTI_museum'

De Paardentram Experience: een waar spektakel - 2014

Imagination Lab® post 'De Paardentram Experience: een waar spektakel'

Breda’s erfgoed wordt met de 'Paardentram Experience' op boeiende en interactieve manier onder de aandacht gebracht. Verleden en heden worden op een innovatieve wijze verbonden en koppelingen tussen erfgoed, vakmanschap en beeldcultuur komen op een bijzondere wijze tot leven.

Bekijk de projectpagina van 'De Paardentram Experience: een waar spektakel'

Pepper's Ghost presentatie 'Open Mijn Blik' - 2013

Imagination Lab® post 'Pepper's Ghost presentatie 'Open Mijn Blik''

Laat je uitdagen, verrassen en inspireren op het unieke ondernemers evenement 'Open Mijn Blik' georganiseerd door Starterslift, Kamer van Koophandel en Syntens. Imagination Lab® vertaalt het beeldmerk van de dag in een magische aandachttrekker, geheel in stijl van het event. Het beeldmerk komt via de Pepper's Ghost techniek tot leven.

Bekijk de projectpagina van 'Pepper's Ghost presentatie 'Open Mijn Blik''

6 ludieke acties voor de 'Week van de Veiligheid' - 2013

Imagination Lab® post '6 ludieke acties voor de 'Week van de Veiligheid''

Tijdens de Week van de Veiligheid worden er verschillende scenario's geschetst waarbij aan inwoners van Breda dilemma's voorgelegd worden die de eigen verantwoordelijkheid op de proef stellen. Dit doen we op 6 verrassende momenten gedurende de week.

In dit project bundelden Imagination Lab & Tobias Ontwerpen zoals in eerdere succesvolle projecten de krachten.

Bekijk de projectpagina van '6 ludieke acties voor de 'Week van de Veiligheid''

 • Marnix heeft dankzij een pakkend concept met diverse acties op locatie een wezenlijke bijdrage geleverd aan de week van de Veiligheid in Breda. Marnix is een prettige persoon om mee samen te werken. Hij is betrouwbaar, zeer flexibel en communicatief. Marnix weet op een bijzonder goede wijze een balans te vinden tussen de wensen van de opdrachtgever en zijn artistiek inhoudelijke invulling hiervan.

  Jeanne Teuwsen, coördinator integrale veiligheid Breda

   

Creatieve omlijsting KvK-Prijs Creatief Ondernemerschap - 2013

Creatieve omlijsting KvK-PCO Zeeland

Imagination Lab® verzorgt 2 maal de spetterende creatieve omlijsting van de KvK-Prijs Creatief Ondernemerschap Brabant & Zeeland. Popping dansers, 15 meter interactieve 'eye-candy' projectie, confetti shooters, geur beleving & een enthousiast publiek zorgen voor een onvergetelijke belevenis. In samenwerking met Tobias Ontwerpen.

Bekijk de projectpagina van 'Creatieve omlijsting KvK-PCO Zeeland''

 • De uitreiking van de Prijs Creatief Ondernemerschap is dit jaar in een geheel nieuwe jas gestoken dankzij de spetterende presentatie van Imagination Lab & Tobias Ontwerpen. Onder grote tijdsdruk, binnen budget een vernieuwde presentatie realiseren is een prestatie van formaat. Marnix van de Vijver & Tobias Baeten wisten onze zakelijke wensen creatief te vertalen in toepassing van technieken, dans en geluid. Een absolute aanrader. Dank voor de fijne samenwerking!

  Andrée Tankink, bedrijfsadviseur Kamer van Koophandel

   

Exhibit 'Ondernemen op de Catwalk' - 2012

Ondernemen op de Catwalk

Gasten beleven in de winkelstraat van de toekomst het nieuwe winkelen. Tussen de Augmented Reality oplossingen, 3D-kijkers en interactieve spiegels staat onze exhibit*. Hier deel je jouw wijsheid of laat je je slechts inspireren door de wijsheid van de anderen. Iedereen stapt eruit met een glimlach, een goed gevoel of een overpeinzing.

Bekijk de projectpagina van 'Exhibit 'Ondernemen op de Catwalk''

Stand Midpoint Leisure Boulevard - 2012

Stand Midpoint Leisure Boulevard

Imagination Lab is van de partij met een interactieve stand op Midpoint Leisure Boulevard, 'Concept zoekt ondernemer'. Jaarlijkse marktplaats voor de vrijetijdseconomie in en buiten Brabant. Het publiek in de Leerfabriek Oisterwijk maakt kennis met een interactief schimmenspel. Imagination Lab laat op bijzondere wijze zien hoe je ervoor kunt zorgen dat bezoekers jouw logo nooit meer vergeten!

Bekijk de projectpagina van 'Stand Midpoint Leisure Boulevard'

QR-Belevingsroute - 2012

De QR-belevingsroute

Jan Peter Balkenende nam de QR-belevingsroute van Imagination Lab & Ben Smit Multimedia op woensdag 4 april 2012 officieel in gebruik door het scannen van één van de 15 QR-tegels, die verspreid door Zierikzee liggen. Onder de naam 'Pure Stories' ontwikkelen wij samen bijzondere presentaties voor smartphones en tablet PC's. Door het bundelen van onze ervaring, kennis en expertise kunnen wij nog beter reageren op nieuwe ontwikkelingen uit de markt. De Pure Stories QR-belevingsroute is daar een mooi voorbeeld van.

Bezoek de project website: 'PureStories.nl'

Interactieve vloerprojectie & interactief schaduwspel - 2011 

Interactieve vloerprojectie & interactief schaduwspel

Vrijdag 25 februari 2011 ging Imagination Lab® officieel van start middels een groots opgezette kick-off in het Blushuis in Breda. Oprichter Marnix van de Vijver gaf om 16.00 uur de aftrap. Een interactieve vloerprojectie met vissen en een heus interactief schaduwspel gaven de aanwezigen een indruk van de mogelijkheden van Imagination Lab®.

Bekijk de projectpagina van 'Lancering Imagination Lab®'

Augmented Reality Open Monumentendag - 2010 

Augmented Reality Open Monumentendag

Reality meets history via Augmented Reality*.
* Augmented Reality is het magisch veredelen van de werkelijkheid.

Augmented Reality Kerkenhuisjes.
Vanuit het Stadhuis kijk je naar 19-eeuwse Kerkenhuisjes die tot leven komen. Een dame frist de kussens op, een schilder probeert haar te versieren en uiteindelijk gaat de schoorsteenveger er vandoor met haar … Historisch correct, zoals je ziet.

Augmented Reality Haven Breda.
Fotografie en bewegend beeld waren vroeger uitvindingen die voor heel wat verbazing zorgde. Bij La Bohème aan de Prinsenkade doet Imagination Lab® dat nog eens dunnetjes over.

Bekijk de projectpagina van 'Open Monumentendag Breda'

Kick-off Starterslift - 2009 

Kick-off Starterslift

Stichting Starterslift geeft haar gasten bij een kick-off een onvergetelijke beleving. Imagination Lab® heeft dat letterlijk opgepakt: onze presentatie geeft de kijkers het gevoel dat ze in een lift zitten. Vanaf de begane grond tot aan het dak, het gebouw heeft geen geheimen meer.

Bekijk de projectpagina van 'Kick-off Starterslift'

TNT harmonie - 2008

TNT harmonie

Ter ere van het 85-jarig jubileum heeft de TNT harmonie Breda een spetterend matineeconcert in het Chassétheater gegeven. Imagination Lab® verzorgt het lichtplan en de motion graphics. Het theater was nog lang daarna verlicht.

Bekijk de projectpagina van 'TNT Harmonie'

Theater- & lichttechniek Robbert Jan Proos - 2007

Theater- & lichttechniek Robbert Jan Proos

Lachen! Met cabaretier Robbert Jan Proos en zijn voorstellingen Wat Ik Ook Zeg, Alleenzaamheid, Tijdverspilling, Danser, Samen Slapen & Reddend Zwemmen. Imagination Lab® doet het lichtontwerp van zeven voorstellingen. En het effect op de speelvloer is te merken.

Bekijk de projectpagina van 'Theater- & lichttechniek Robbert Jan Proos'