Pop-up expo Foods and Boots - 2018 terug

De 4.000-stappenroute Foods and Boots vertelt het verhaal over Breda als garnizoensstad, waar Bredanaars van en voor het leger leven. Speciaal voor de route is ook een pop-up expo ontworpen. Imagination Lab is gevraagd een interactive uit te werken voor de expo en om drie films mee te produceren.

Video

‬Er is een creatief plan gemaakt en de interactieve opstelling met een aantal interactieve ansichtkaarten is uitgewerkt. Daarnaast was Imagination Lab als adviserend producent betrokken bij de Foods and Boots films.

Foto's

Het doel van de Foods and Boots films is om jongeren op een eigentijdse manier kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van de stad. Hieronder de thema's.

Op pad met Milou: Kwatta

Op pad met Milou: Conserven

Op pad met Milou: Drank

  • In de wandeling Foods and Boots worden Militaire gebouwen en hun geschiedenis verbonden met winkels/horecagelegenheden, die producten verkopen met een relatie naar dat militaire verleden: chocolade, bier, aardappels, groente en fruit. Interessante weetjes over het leger en de industrie in de stad Breda krijgen ook een plekje op de plattegrond.

    De wandeling start in het nieuwe ontwikkelingsgebied in de binnenstad: de Gasthuisvelden. De ontwikkeling van de Gasthuisvelden biedt de kans om ruimte aan de stad toe te voegen door het ontsluiten van een kazerneterrein en biedt ook de mogelijkheid om de verbinding met de Nieuwe Mark af te ronden. Onderwijs, leisure, natuur, wonen en werken gaan er een plek krijgen. Breda leeft, bouwt voort op zijn verleden én geeft inspiratie voor de toekomst.

    De stad Breda biedt een thuisbasis aan cadetten en studenten en geeft een warm welkom aan de toerist. Ook de Bredanaar mag zich met deze wandeling toerist in eigen stad voelen.

URL. www.cultuurbehoudbreda.nl/foods-and-boots/