VG Hackathon - Van beperking naar versterking - 2018 terug

Imagination Lab sloot zich aan bij team Amarant Groep tijdens de landelijke VG Hackathon van 5 dagen. Dit vond plaats bij innovatiecentrum Imagine. Het was een intensieve en leerzame week voor iedereen. De Lean Startup methode werd toegepast om een vraagstuk vanuit de zorg aan te pakken.

Het team ging aan de slag met de vraag: "Hoe kunnen kwaliteiten van Licht Verstandelijk Beperkte cliënten beter ingezet worden voor zichzelf en anderen?". Uiteindelijk bleek hier een andere vraag onder te liggen: "Hoe ontdekken LVB cliënten hun talenten? En hoe kunnen deze vervolgens beter benut worden?".

 

Onze oplossing = Talent Ontdek Podium

Cliënten worden nog te vaak beoordeeld op hun beperking in plaats van op hun talenten. Velen zijn dan ook op zoek naar meer waardering en gelijkwaardigheid. Team Amarant Groep heeft hiervoor het T.O.P platform ontwikkelt: Talenten Ontdek Podium.

Video

T.O.P. is een digitale oplossing, beschikbaar op smartphone, tablet en computer, waarmee cliënten hun talenten kunnen ontdekken en ook de kans krijgen om hun talenten voor te leggen aan anderen. Dit uit zich in een Talenten Paspoort voor iedere individuele cliënt. Dit paspoort helpt cliënten hun talenten voor te leggen aan anderen. T.O.P. is er ook om het niveau van je talent te bepalen en hulp te krijgen om dit verder te ontwikkelen. Oh ja, omdat niet alle cliënten beschikken over een mobiel apparaat of internet, is er de TalentBox! Te vinden op verschillende locaties: stap er in, ontdek, ontwikkel en zet in!

Foto's

Helaas zijn we met dit idee niet in de top 3 geëindigd, maar we hebben wel veel geleerd. Er zijn nieuwe verbindingen gelegd met andere zorgorganisaties. We gaan vanuit Imagine kijken hoe we dit idee mogelijk een vervolg kunnen geven. Ook wordt er onderzocht hoe de methodiek omgezet kan worden naar een werkwijze die vaker ingezet kan worden om vraagstukken, projecten en opdrachten aan te vliegen.

Namens Imagine dank aan de velen mensen die
ons geholpen hebben vorige week, o.a.:

Woodworks Breda
Artenzo Breda
ALPHA letterstudio
E-sites
OpMaat
ImaginationLab
Groenzorg
Servicepunt Medezeggenschap
Bron. Innovatiecentrum-imagine.nl

URL. 2018.vghackathon.nl